VIN. Välkommen till vår värld av vin. Vi som jobbar på Julie är barnsligt förtjusta i jäst druvmust, har gedigen utbildning och har lång erfarenhet. Vi gillar välgjorda naturviner med härlig energi från kvalitetsdrivna vinbönder med små odlingar som månar om mångfald, miljö och oss vindrickare. I samma anda så har vi valt att bara jobbar med vinbönder i Europa och vårt mål är att minska transporterna i alla led. Hos oss serveras 20 viner på glas, var av 16 av dem är förpackade i miljövänligare alternativet keykegs och utöver det har vi ett välfyllt vinrum i ständig förändring, där du hänger med oss in för att hitta den perfekta flaskan tillsammans. Nowaste är vårt ledordet hos oss på både mat och vin. Men smaknördar som vi är anser vi att Coravin har för stor påverkan på vinet och därmed smaken och upplevelsen. Vi öppnar gärna en flaska för glas, men då måste det finnas utrymme för att kunna sälja resten av flaskan så att de nobla dropparna inte slängs eller blir vinäger.

VINPROVINGAR. Våra sommelierer och vinvänner vill bjuda in dig till vår värld av smaker och visa dig hur enkelt, kul och samtidigt komplext vin är.

JUST NU I JULIES VINRUM

”Sustainability is both one of the hardest and the most urgent questions in the world of wine. There was overall a strong awareness across the entries. This place wins for going one step further, including being a part of changing consumer habits, for example with alternative packaging. And it all resonates through the wine list,” said jury member Nina Højgaard Jensen.

”Julie has one of the most focused wine lists in Sweden. The list is curated with the best producers in the natural wine world,” says jury member Rajat Parr, sommelier, winemaker and author, about the winning list.

”Contemporary and driven by natural and biodynamic wines. A lot of time, effort and passion put into this to give it a real personality. Very attractive pricing.” Julie Dupouy, Best Sommelier of Ireland three times