Vinprovning med Håkan Hansson och viner ifrån Hällåkra Vingård! Onsdagen den 14 november kl. 18.30

”Det naturen skapar utgör drivkraften i våra ambitioner att utveckla ärliga och äkta viner. Syra och ren frukt är utpräglade kännetecken som tillför vinvärldens rika doft- och smakpalett ett berikande skandinaviskt tillskott.” Håkan Hansson

Lotta och Håkan Hansson startade Hällåkra Vingård i södra Skåne där backlandskapets natursköna södersluttningar möter sydkusten. I denna unika odlingsmiljö har de sedan 2003 med varsam hand låtit vinrankorna utvecklas efter de gynnsamma förutsättningar som naturen själv skapat. Detta ger också vinerna sin karaktäristiska skandinaviska karaktär som återspeglas i färg, doft och smak.

Familjen Hansson är i femte generationen på gården och omfattar idag en odling runt 6,5 hektar och ca 20.000 vinplantor. Från dessa produceras både röda, vita, mousserande och söta viner. De äldsta vinrankorna domineras av hybriddruvor – utvecklade från de klassiska sorterna – anpassade för ett kallare klimat och kortare odlingssäsong. Bland dessa dominerar den blå druvan Rondo och den gröna druvan Solaris. 2008 inleddes planteringen av de klassiska sorterna Pinot Noir, Pinot Gris och Auxerrois Blanc. Vingården producerade sitt första röda vin samma år 2008 på druvan Rondo. Sedan 2009 har Rondo- vinerna haft en inblandning till 10% med de båda druvorna Regent och Leon Millot. Hällåkra Vingårds röda viner har med åren rönt stor uppskattning för sin karaktärsfulla skandinaviska profil.

Både vilka vindruvor som passar bäst och hur framtidens vin från Skandinavien och på Hällåkra vingård skall vara är frågor som vi vill hjälpa till att besvara. Detta gör vi genom att ifrågasätta, experimentera att ständigt utforska nya delar i vinets värld.

Pris  395 kr/person

Efter provningen finns möjlighet att ostbricka som matchats till vinerna för 150kr. (Säg till innan så kommer vi ner med den när provning är klar.)

Boka din plats hos oss på Julie eller på 040-6271160

Antal platser är begränsade
Med reservation för ändringar.
Eftersom smakprovning är en sensorisk upplevelse, ber vi er att inte använda för mycket parfym eller liknade denna kväll