Gustav Nord är en av Malmös främsta på vin! Men han gillar inte traditionella vinprovningar. Istället sitter han med er denna kväll och mumsar på rotesserigrillad Vacherin Mont d’Or med klassiska tillbehör som skinka, grönsaker mm på långbordet nere i källaren. Middagen blir ett hjärtligt samtal kring vinet där han att väver in sin kunskap, svara på era frågor mm om Jura. Vinerna är från små kvoteringar och sparade för detta ändamål. Det finns 12 platser!
Vacherin Mont d’Or är en stjärna bland ostar. Denna säsongsdelikatess får tillverkas från den 15 augusti till den 15 mars. Den görs i Frankrike på opastöriserad komjölk och i Schweiz på pastöriserad. Självklart väljer vi den opastöriserade för mesta möjliga smak. Mont d’Or är en tvättad rödkittost som är AOC-klassificerad sedan 1981. Klassificeringen föreskriver bland annat att osten ska mogna i trälåda. Från början gjordes osten av getmjölk och hette då Chevrotin (chèvre=get) och när man gick över till att använda komjölk döptes den om till Vacherin (vache=ko).
Mat och vin 1000kr.
Boka din plats oss hos på Julie eller på 040-6271160