Honungssensorik/honungsprovning med Bidrottningen Viktoria Bassani! Onsdagen den 21 november kl. 18.30

Bidrottningen etablerades 2005 då de första honungskuporna införskaffades. Intresset för biodling och honung sträcker sig dock 30år bakåt i tiden för Viktoria Bassani. Efter förnyat intresse när hon bodde i Australien och jobbade med vin, (Japp du hörde rätt, Viktoria är även sommelier och nu blir det spännande på riktigt för oss smaknördar.) där hon fick inblick i hur honungen varierade beroende på nektarkällan och nu började processen som lade grunden till Bidrottningen. Tre generationer är nu engagerade i verksamheten och har bigårdar i södra Skånes kusttrakter samt takbiodlingar i Malmö. Vid sidan om att ta hand om sina älsklingar bina och skörda flera gånger under säsongen för att kunna ta tillvara på de unika doft- och smakegenskaper från blommorna i respektive bigård, så jobbar även Viktoria internationellt med att ta fram senorik för honung (att sätta ord på dess doft och smaker).

Detta är en unik möjlighet att få ta del av Viktorias viktiga arbete i biodlingen och samtidigt prova honung professionellt.

Pris  200 kr/person

Efter provningen finns möjlighet att ostbricka som matchats till honungen för 150kr. (Säg till innan så kommer vi ner med den när provning är klar.)

 

Boka din plats hos oss på Julie eller på 040-6271160

Antal platser är begränsade
Med reservation för ändringar.
Eftersom smakprovning är en sensorisk upplevelse, ber vi er att inte använda för mycket parfym eller liknade denna kväll

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *