Vacherin Mont d’Or är en stjärna bland ostar. Denna säsongsdelikatess får tillverkas från den 15 augusti till den 15 mars. Den görs i Frankrike på opastöriserad komjölk och i Schweiz på pastöriserad. Självklart väljer vi den opastöriserade för mesta möjliga smak.
Mont d’Or är en tvättad rödkittost som är AOC-klassificerad sedan 1981. Klassificeringen föreskriver bland annat att osten ska mogna i trälåda. Från början gjordes osten av getmjölk och hette då Chevrotin (chèvre=get) och när man gick över till att använda komjölk döptes den om till Vacherin (vache=ko).
Onsdagen den 3 okt ställer vi till med rotesserigrillad Vacherin Mont d’Or middag med klassiska tillbehör som grym skinka, grönsaker mm på långbordet nere i källaren. Det finns 14 platser och vinerna som serveras denna kväll är givetvis även dem från Jura & Gus har lovat att knäcka några riktiga värstingar kvällen till ära.
Mat och vin 1000kr.
Boka din plats oss hos på Julie eller på 040-6271160