Öl med Tim från Klackabacken! Onsdagen den 31 oktober kl. 18.30 

Klackabackens Bryggeri förenar kreativitet med traditionellt kunnande. Resultatet? Klassiskt med en twist. Vilket betyder en klassisk öl för dig som just har upptäckt smakrikedomen i hantverksöl och med en twist för dig som kräver det där extra.

Varmt välkomna in i Klackabackens värld helt enkelt & här finner ni Tim Persson som kvällens provningsledare. Med varsam hand guidar Tim er igenom olika ölstilar och tillverkningsprocesser och tillsammans sätter ni ord på ölets smaker och dofter

Pris 300 kr/person

Boka din plats hos oss på Julie eller på 040-6271160

Antal platser är begränsade
Med reservation för ändringar.
Eftersom smakprovning är en sensorisk upplevelse, ber vi er att inte använda för mycket parfym eller liknade denna kväll

Efter provningen serveras en middag family style för 600kr/p.p (I priset ingår helkväll med öl och mat.) som bokas i samband med provningen.
ps.(Du kan också bara boka plats till middagen med Tim om du vill.)ds.

 

Honungssensorik/honungsprovning med Bidrottningen Viktoria Bassani! Onsdagen den 21 november kl. 18.30

Bidrottningen etablerades 2005 då de första honungskuporna införskaffades. Intresset för biodling och honung sträcker sig dock 30år bakåt i tiden för Viktoria Bassani. Efter förnyat intresse när hon bodde i Australien och jobbade med vin, (Japp du hörde rätt, Viktoria är även sommelier och nu blir det spännande på riktigt för oss smaknördar.) där hon fick inblick i hur honungen varierade beroende på nektarkällan och nu började processen som lade grunden till Bidrottningen. Tre generationer är nu engagerade i verksamheten och har bigårdar i södra Skånes kusttrakter samt takbiodlingar i Malmö. Vid sidan om att ta hand om sina älsklingar bina och skörda flera gånger under säsongen för att kunna ta tillvara på de unika doft- och smakegenskaper från blommorna i respektive bigård, så jobbar även Viktoria internationellt med att ta fram senorik för honung (att sätta ord på dess doft och smaker).

Detta är en unik möjlighet att få ta del av Viktorias viktiga arbete i biodlingen och samtidigt prova honung professionellt.

Pris  200 kr/person

Efter provningen finns möjlighet att ostbricka som matchats till honungen för 150kr. (Säg till innan så kommer vi ner med den när provning är klar.)

 

Boka din plats hos oss på Julie eller på 040-6271160

Antal platser är begränsade
Med reservation för ändringar.
Eftersom smakprovning är en sensorisk upplevelse, ber vi er att inte använda för mycket parfym eller liknade denna kväll

 

Ostprovning med Malin Kumberg från Ådala Gård. Onsdagen den 3e oktober kl. 18.30

Fantastiska Malin Kumberg från Ådala Gård kommer och håller i en ostprovningar där ni får möjlighet att njuta av minst 5 olika sorter av hennes ekologiska ostar på komjölk tillsammans med utvalda passande tillbehör.

Malin berättar om sitt hantverk, ostarnas historia och om hur ystnings och lagringen går till.  Till ostarna serveras passande drycker (kostnad  tillkommer för dryck) med eller utan alkohol.

Pris  395 kr/person

Boka din plats hos oss på Julie eller på 040-6271160

Antal platser är begränsade
Med reservation för ändringar.
Eftersom vinprovning är en sensorisk upplevelse, ber vi er att inte använda för mycket parfym eller liknade denna kväll.

Orangea viner med Daniel Petersson Georen (Bonden och vinet). Onsdagen den 12e september kl. 18.30

Orangea viner är just nu en riktig snackis och Daniel som till vardags driver vinimporten Bonden och Vinet är den naturvinsimportör som har störst variation inom denna vintyp. Men vad är då orange vin och varför kallas det orange, hur smakar det? Detta är tre av många frågor du kommer att få svar på under kvällens gång. Tillsammans provar vi minst 5 viner som visar bredden inom området.

Pris 450kr

Boka din plats hos oss, vid köksön eller på 040-6271160 
Antal platser är begränsade
Med reservation för ändringar.
Eftersom vinprovning är en sensorisk upplevelse, ber vi er att inte använda för mycket parfym eller liknade denna kväll.

Naturvin med gänget från Vin och Natur. Onsdagen den 24e oktober kl. 18.30

Levande viner som ger lust till mer!

”Vårt fokus ligger på att förmedla vin med stark känsla av ursprung, personlig karaktär och ärligt uttryck. Vinbönderna vi arbetar med ser styrkan i frukten de odlar och marken de brukar. Deras mål är att göra levande viner utan eller med så lite tillsatser som möjligt. Levande viner som ger lust till mer!”

Emil Bromme och Ulf Ringius startade Vin och Natur  2010. Idag arbetar de med cirka 65 vinbönder, i huvudsak från Frankrike men även från Italien och Spanien. Bönderna de arbetar med har som mål att göra levande viner utan eller med så lite tillsatser som möjligt.

Denna kväll kommer har Emil & Ulf valt ut viner som var avgörande i steget att lämna de kommersiella vinerna. En av dem är på plats.

Pris; dyrt, billigt vi vet inte ännu vad de tar med sig=). Det vi vet är att det kommer att vara prisvärt !

Boka din plats hos oss på Julie eller på 040-6271160
Antal platser är begränsade
Med reservation för ändringar.
Eftersom vinprovning är en sensorisk upplevelse, ber vi er att inte använda för mycket parfym eller liknade denna kväll.

Pepparprovning med Ingrid Munch. Onsdagen den 19e september kl. 18.30

Kryddan som förändrade världen

Vi har bjudit in Ingrid Munch till källaren den 19 september. Ingrid är lite av en kryddexpert med sitt Herbaria, men som helt har snöat in peppar och har en kunskapsbank utan motsvarighet på denna krydda som vi använder varje dag, men ändå vet så lite om. Så spännande tycker vi och givetvis vill vi dela med oss av denna magiska värld med dig!

Denna kväll får du följa med på pepparens spännande väg till västerlandet och lära dig mer om olika pepparsorter. Hur de växer, hur de har använts historiskt och vilka myter och missförstånd det finns kring peppar.

Vi provar de nio olika, flera av dem helt unika, pepparsorter som finns i Herbarias sortiment. Diskuterar och identifierar doft, aromer och smak – och provar pepparsorterna på ett par olika finger foods som Köksbordets köksmästare Robert Hägg lagar. Allt för att upptäcka hur smaken kan varieras och vilken skillnad det är på peppar och peppar.

Du får kryddtips med peppar och inspiration till smakrika tillbehör där peppar spelar huvudrollen. Prover på pepparsorterna ingår i priset.

Vi avslutar kvällen med ett glas gott där till.

 Pris 550kr

Boka din plats hos oss på Julie eller på 040-6271160

Antal platser är begränsade
Med reservation för ändringar.
Eftersom vinprovning är en sensorisk upplevelse, ber vi er att inte använda för mycket parfym eller liknade denna kväll.

Långbord, Vacherin Mont d’Or & Juraviner. Onsdagen den 10e oktober kl. 18.30

Vacherin Mont d’Or är en stjärna bland ostar. Denna säsongsdelikatess får tillverkas från den 15 augusti till den 15 mars. Den görs i Frankrike på opastöriserad komjölk och i Schweiz på pastöriserad. Självklart väljer vi den opastöriserade för mesta möjliga smak.

Mont d’Or är en tvättad rödkittost som är AOC-klassificerad sedan 1981. Klassificeringen föreskriver bland annat att osten ska mogna i trälåda. Från början gjordes osten av getmjölk och hette då Chevrotin (chèvre=get) och när man gick över till att använda komjölk döptes den om till Vacherin (vache=ko).

Onsdagen den 3 okt ställer vi till med rotesserigrillad Vacherin Mont d’Or middag med klassiska tillbehör som grym skinka, grönsaker mm på långbordet nere i källaren. Det finns 14 platser och vinerna som serveras denna kväll är givetvis även dem från Jura & Gus har lovat att knäcka några riktiga värstingar kvällen till ära.

Mat och vin 1000kr.

Boka din plats oss hos på Julie eller på 040-6271160

Skånsk chark med Pierre Engström, charkmästare på Marsvinsholmsutegris. Onsdagen den 5e september kl. 18.30

Julies femte provning håller vi oss till Skåne . Flamencolirande Pierre är en av de ledande när det kommer till utvecklingen och tillverkning av skånsk hantverkschark och leder en provning med både klassiska och nya smakupplevelser.  Pierres lilla charkverkstad ligger i Marsvinsholmsslott och råvarorna växer upp runt knuten. Bl.a har de ett spännande projekt med utegrisar som äter ekollon. 

Denna kväll kommer vi även att bjuda på passande dryck och Ida guidar er med varsam hand genom smakerna.

Pris 450kr

Boka din plats på 040-6271160

Antal platser är begränsade
Med reservation för ändringar.
Eftersom vinprovning är en sensorisk upplevelse, ber vi er att inte använda för mycket parfym eller liknade denna kväll.

Grekland med Maria W.B Tsalapati. Onsdagen den 29e augusti kl. 18.30

Julies fjärde provning går till Grekland. Kunniga Maria W. B Tsalapati  leder en provning med både klassiska och nya vinupplevelser från denna spännande region som för många bara förknippas med semester.  Maria är specialist på Grekiska viner och har en egen vinimport, Oinofilia om bara har fokus på Grekland. Det är en helt ny vinvärld att upptäcka!
Denna kväll kommer vi att bjuda på minst 6 viner som visar Greklands djup  och Maria guidar er med varsam hand genom detta magiska vinland och  ger er en bred inblick i regionen.

Pris 450kr

Boka din plats på prova@juliemalmo.se
Antal platser är begränsade
Med reservation för ändringar.
Eftersom vinprovning är en sensorisk upplevelse, ber vi er att inte använda för mycket parfym eller liknade denna kväll.